Ulrika

Schoonheidszorgen & 

Gespecialiseerde voetverzorging

Vooral het verzorgen van voeten was iets waar ik enorm veel voldoening uit kon halen. Wat een geweldige verzorging! Maar ik had het gevoel dat ik mijn kennis hierin nog wat wou uitbreiden want dit deed ik toch zo graag!
Beslist: samen met mijn mama, die thuis de voetjes van mijn grootouders met de grootste zorg soigneerde, trokken we naar Aalst voor 2 jaar avondonderwijs in de hoop onszelf Gespecialiseerde Voetverzorgsters te mogen noemen. Samen met je mama opnieuw aan de schoolbanken. Ik heb soms in mijn haar moeten krabben, maar het was een ervaring die ik iedereen alleen maar kan aanraden.
Opnieuw trots, en eerlijk gezegd NOG trotser op mijn mama, want in 2010 was ons diploma 'Gespecialiseerd Voetverzorger' binnen. YES!

April 2011: Estetika Ulrika is geboren. De 'chique voorplaats' in ons huis werd omgebouwd tot Schoonheidssalon. Knus, gezellig en vooral een plek om tot rust te komen! Ik ben nog steeds van mening dat eenvoud siert maar het inderdaad soms wel wat meer mag zijn. Ik hoop dat ik daar een mooie balans in gevonden heb en iedereen die een deugddoende verzorging zoekt in een ZEN-kader, deze ook kan bieden. 

Mag ik mij even voorstellen ...

Je verliest enkele kilo's, voelt je beter in je vel, jezelf verzorgen begint je wat meer te interesseren ... en je hebt 3 vriendinnen die na hun studies van kapster aan de opleiding 'schoonheidsspecialiste' beginnen en je mee trekken in dit hele verhaal. Meer is er niet nodig om door het beauty-beestje gebeten te worden.
Het begon allemaal in 2007: "Komaan Ulrike, doe mee, het wordt super!" Na lang twijfelen, was de beslissing gevallen: we gingen als totale leek in alles wat met beauty & wellness te maken had, starten met het eerste jaar schoonheidsspecialiste in avondschool. 2 avonden per week, bovenop mijn studies hoger onderwijs, naast het weekendwerk.

Dé start van een drukke, maar prachtige tijd, op het epilatie-oefenen na. Medestudenten, vriendinnen, collega's van mijn toenmalig weekendwerk,... iedereen moest eraan geloven; Ulrike had de smaak te pakken! We gingen er helemaal voor met resultaat: in 2008 behaalde ik mijn diploma van maatschappelijk werk op de hogeschool en in 2009, ondertussen als halve beauty-pro, mijn getuigschrift van schoonheidsspecialiste. Ik was fier op mezelf.